A XVI. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón jártam. 2024 február 17-én tizenhatodik almalommal rendezték meg a Kevi Böllértalálkozót Túrkevén. A rendezvényt a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indították útjára. Mindig nagyszerű hangulatban zajlik, hiszen az eseményre jelentkező böllérek az általuk képviselt térség hagyományait, ételeit, a húsfeldolgozás egyedi, térségre jellemző szokásait mutatják be a látogatóknak, akik betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. Én Túrkevére jártam suliba, közel áll hozzám a város. Rengeteg ismerőssel találkoztam és beszélgettem, elképesztően jó volt sztorizgatni a régi időkről. Fotózás közben arra lettem figyelmes, hogy itt az emberek mennyire türelmesek vidámak, még ha egyszerűen és nehéz körülmények között is élnek. Mindig megtalálják az apró dolgokat ami felvidítja őket, előzékenyek és szívesen beszélgetésbe kezdenek. Jó volt kiszakadni a nagyváros forgatagából, a sajnos depresszív miliőből, komolyan mondom egy „terápiával” felért ez a pár óra, sokan tanulhatnának a vidéki emberektől!

XVI. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó:

Ha képeim felkeltették az érdeklődésedet, akkor itt könnyedén felveheted a kapcsolatot velem:

Minden jog fenntartva! A honlapon szereplő összes kép, grafika, szöveg, hang, videó és animációs adatállomány a szerzői jogi törvény, valamint a szabályozó törvények hatálya alá tartoznak! Tilos ezek másolása, módosítása vagy felhasználása más elektronikus vagy nyomtatott formában Major Krisztián kifejezett hozzájárulása nélkül!
A feltüntetett márkanevek és típusjelzések a bejegyzett tulajdonosaiké, az oldalon kizárólag a könnyebb azonosíthatóság céljából kerültek feltüntetésre!

©️ Major Krisztián