Fotózás előtti hasznos információk:

Mielőtt fotózásra jönnél, kérlek olvasd el az alábbi hasznos információkat:

 • Milyen öltözékekkel készüljek egy több öltözékes fotózásra?

Ez a kívánt csomagtól függ. Adott esetben 2-3 féle öltözéket szoktam javasolni, de ezt elsősorban rátok bíznom, hiszen olyan ruha szükséges, amiben jól érzitek magatokat, nagyon fontos, hogy ne legyetek feszélyezve. Boudoir fotózásnál ugyan ez érvényes. Több fehérneműt, cipőt és kiegészítőt az oldottabb hangulat miatt szoktam javasolni. Ez esetben természetesen a párod is jelen lehet a fotózáson, így akár közös képet is tudunk készíteni, hacsak nem meglepetés ajándéknak készülnek a fotók. A ruhákat mindenki maga hozza a fotózásra! Felár ellenében van olyan stúdió, ahol alkalmi ruha kölcsönzésére is van lehetőség.

 • Milyen napszakban javasolt a szabadtéri fotózás?

Ez attól is függ, hogy milyen stílusú képeket szeretnél. Napsütéses időben javasolt a délutáni órákat megcélozni, mivel a nap kemény fénye ilyenkor már kevésbé érvényesül. Gyermekfotózáskor például fontos szem előtt tartani a gyermek napi rutinját, étkezési és alvási szokásait, időpontjait. A napszak kiválasztásában nagy szerepet játszik a fotózás helyszíne is, melyet természetesen az elképzeléseidnek megfelelően egyeztetünk.

 •  Milyen időpontban és időtartam javasolt a stúdió foglalására?

Hétvégén a kora délutáni órákig ajánlom, hiszen 15:00-16:00 óráig még van elegendő természetes fényünk. Legtöbb esetben csak fix lámpás megvilágítást használok, hogy minél természetesebb fotók készülhessenek, de természetesen amennyiben a helyzet, napszak megkívánja, stúdió vakuval is dolgozok. Hétköznap a munkaidőhöz igazodva általában 16-20 óra között szoktunk fotózni. Családfotózásnál (négynél több személy esetén), boudoir fotózásnál, beauty fotózásnál mindenképpen ajánlott az 1 órás időtartam, de ha van rá lehetőség inkább több.

 • Tartalmazza a csomag ára a stúdió bérlés költségét?

A feltüntetett árak a stúdió bérlés árát nem tartalmazzák. A költségek a kiválasztott stúdió aktuális árai szerint alakulnak!

 • Ki intézi  a stúdió időpont foglalását, ez milyen kötelezettséggel jár?

A stúdiót én foglalom, a Megrendelő nevére. Mindenki életében előfordulnak váratlan, előre nem várt események, így előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban kerül lemondásra a fotózás. Ez esetben a stúdió részére megtérítendő a bérlés költsége, melyet a stúdió szabályzata is tartalmaz! Amennyiben a Megrendelő által, a stúdió szabályzatában szereplő határidőn túl (általában a fotózást megelőző 48 órán belül) kerül lemondásra a fotózás, akkor a stúdió, a bérlet költségét a Megrendelő részére fogja kiszámlázni.

 • A nyers képeket mi válogatjuk le?

A képeket én válogatom le. Csakis a jól sikerült, megszerkesztett képeket adom át, a kiválasztott csomagban szereplő darabszámot garantálva! A nyers, RAW képeket nem adom át! Félkész terméket nem adok ki a kezeim közül, ugyanis a nyers képek még nem testesítik meg azt a művészi látásmódot, amit fotósként képviselek. A nem megszerkesztett nyers képek törlésre kerülnek.

 • Milyen formátumban, és milyen módon kapjuk meg a képeket?

Nagy felbontású, retusált JPG képeket adok át. A  retusált-szerkesztett képeket minőségükből eredően nagyobb méretű fénykép, vászonkép, vagy poszter méretben is meg lehet rendelni, melynek ára mérettől és típustól függ. A képek digitális formában, a nyilatkozatban megadott e-mail címre kerülnek megküldésre, ahonnan egy, a számodra készített privát galériából letölthetők. A galéria, a link elküldését követő 1 hétig áll a rendelkezésre, mely ezt követően törlésre kerül. Esküvő esetén alapból, illetve felár ellenében az összes csomaghoz pendrive-on is kérhetőek a képek. A megszerkesztett fotókat egy saját külső adathordozón tárolom. Amennyiben a későbbiekben szükség lenne rájuk, mert véletlenül törlődtek vagy elvesztek, stb., díjmentesen tudom biztosítani.

 • Mit jelent  a retusált kép?

A retusált kép a kontraszt, színek, vágás,  foglalja magában, illetve tartalmazza az arcbőr retusálását és  a képre nem illő dolgok eltüntetését is. Mindazt oly módon ami a művészi látásmódomat képviseli.

 • A kész képek mindenképp publikálásra kerülnek?

Természetesen nem! Engedély nélkül senkinek a képe nem kerül fel sehova.  A hatályos személyiségjogi jogszabályoknak megfelelően, a fotózás napján, a fotózáshoz szükséges beleegyező nyilatkozatot alá kell írni. A nyilatkozat itt is megtalálható: HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT MINTA

 • Mi a teendő, ha nem találtam megfelelő csomagot az elképzeléseimhez?

A csomagok, tipikus megrendelési igények alapján lettek megalkotva, de természetesen van mód egyedi ötletek megvalósításához! Kérlek, keress elérhetőségeimen és megbeszéljük a részleteket!

 • Mi a teendő, ha szeretnék fodrászt, körmöst vagy sminkest, de a csomag nem tartalmazza?

Fodrászt, körmöst, sminkest igény esetén bármely csomaghoz kérhettek, áregyeztetéssel.

 • A csomag tartalmazza a kiszállási költséget?

A III. kerületben a kiszállás díjtalan, minden más esetben 60,-Ft/km díjat számolok fel a székhelytől számítva.

 • Szükséges-e előleget fizetni a fotózásokhoz?

Az alap csomagoknál nem, viszont a nagyobb összegű, 50 000,-Ft-ot meghaladó csomag (pl.: esküvő, termékfotózás) után az ár 50%-a az előleg, mivel a fotózásoknál gyakori az utolsó percben történő, családi, egészségügyi és egyéb ok miatti lemondás. Erre az ütemezés miatt van szükség, hiszen a megrendelt időpontra más munkát nem vállalhatok. A meghiúsult fotózást természetesen egy másik időpontban bepótoljuk, így az előleg nem vész el!

 • Hogyan történik a csomag kifizetése?

A csomag kifizetése a fotózás végén történik, készpénzben. Ekkor elkérek még néhány adatot, hogy ki tudjam állítani a számlát, amelyet a megadott e-mail címre fogok elküldeni digitális formában, még a helyszínem mobil alkalmazás segítségével.. Természetesen a számlát előre is kérheted, ha utalással szeretnél fizetni, ilyen esetben e-mail-on előre elkérem a szükséges adatokat.

 • A feltüntetett árak már tartalmazzák az ÁFÁ-t?

Az oldalon feltüntetett árak forintban értendőek és alanyi adómentesek, tehát ÁFA nem kerül rá.

100% elégedettségi garancia

Mit takar 100% elégedettségi garancia?

Vállalom, hogy itt az oldalamon is folyamatosan elérhető portfóliómban található fotókhoz hasonló színvonalon örökítem meg a te pillanataidat is.  Ha nem tetszenek a fotók nem kockáztatsz semmit, nem kell fizetned. A döntés a tiéd!

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

A fotózás alkalmával folyamatosan lehetőséged van megtekinteni a fotókat a fényképezőgépen. Amennyiben a látott nyers képek nem tetszenek akkor a fotózás díj- és kötelezettségmentes, tehát nem kell fizetned semmiért!

Minden témára érvényes a garancia?

Ez a fajta garancia az esküvőfotózás és termékfotózás (ezekben az esetekben a garanciális feltételeket szerződésben rögzítjük) kivételével, minden fotózásra érvényes.

Megkapom a nyers képeket?

Miután elállsz a vásárlástól, a fotózáson készült fotókat törlöm a fényképezőről, így nem kapod meg őket.

Meddig élhetek a garanciával?

A fotózás napján, egészen a fotózás végéig. Ezután nincs már lehetőséged arra, hogy meggondold magad és élj a garanciával.

„Kizárólag elégedett ügyfeleket szeretnék, ezért vállalok garanciát a munkámra!”

Ha képeim felkeltették az érdeklődésedet, akkor itt könnyedén felveheted a kapcsolatot velem:

Minden jog fenntartva! A honlapon szereplő összes kép, grafika, szöveg, hang, videó és animációs adatállomány a szerzői jogi törvény, valamint a szabályozó törvények hatálya alá tartoznak! Tilos ezek másolása, módosítása vagy felhasználása más elektronikus vagy nyomtatott formában Major Krisztián kifejezett hozzájárulása nélkül!
A feltüntetett márkanevek és típusjelzések a bejegyzett tulajdonosaiké, az oldalon kizárólag a könnyebb azonosíthatóság céljából kerültek feltüntetésre!
Az árváltozás jogát fenntartom! A termékeket illusztráló fotók tájékoztató jellegűek!
A weboldalon feltüntetett árak, információk és egyéb tájékoztatások nem minősülnek ajánlattételnek, illetve nem minősülnek Major Krisztián részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. Ezek szerepe csupán felhívás ajánlattételre.

©️ Major Krisztián