Tudnivalók a fotózásokról

Mielőtt fotózásra jönnél, kérlek olvasd el az alábbi hasznos információkat:

 • Szükséges-e foglalót, előleget fizetni a fotózásokhoz?

  Alap csomagoknál nem! Nagyobb összegű 50,000,-Ft-ot meghaladó megrendelésnél, pl.: esküvő, termékfotózás,  kiválasztott csomag után az ár 50%-a mint foglaló-előleg szükséges, mivel a fotózásoknál gyakoribb az utolsó percben történő lemondás /családi egészségügyi egyéb okok/, a feszes ütemezés miatt van erre szükség, hiszen a megrendelt időpontra más munkát nem vállalok, a meghiúsult fotózást egy másik időpontban bepótoljuk a foglalód-előleged nem veszik el!

 • Milyen öltözékekkel készüljek egy több öltözékes fotózásra?

  Kérdés hogy milyen hangulatú képeket szeretnél? Amennyiben olyan csomagot választasz akkor 2-3 féle öltözéket szoktam javasolni, de ezt elsősorban rátok bíznom, hiszen olyan ruha szükséges amiben jól is érzitek magatokat, mert nagyon fontos, hogy ne érezzétek magatokat feszélyezve. Boudoir fotózásnál ugyan ez érvényes, több fehérnemű, cipő kiegészítők, az oldottabb hangulat miatt szoktam javasolni, hogy a párod is nyugodtan jelen lehet a fotózáson, így akár közös képet is tudunk készíteni, hacsak nem meglepetés ajándéknak készülnek a fotók. Ruhát mindenki magának szokott hozni! Felár ellenében van olyan stúdió ahol alkalmi ruha kölcsönzésére is van lehetőség, pl anya lánya fotózáshoz.

 • Milyen napszakban javasolt a szabadtéri fotózás? Ez attól is függ milyen stílusú képeket szeretnénk. Napsütéses időben javasolt a délutáni órákat megcélozni, mivel a nap kemény fénye ilyenkor már kevésbé érvényesül. Gyermekfotózáskor fontos szem előtt tartani a gyermek napi rutinját, étkezési és alvási szokásait, időpontjait. A napszak kiválasztásában nagy szerepet játszik a fotózás helyszíne is. Amennyiben fotózást szeretnél egyeztessünk, az elképzeléseidnek megfelelően tudok ajánlani napszakot de akár helyszínt is.
 •  Hány órára, és milyen időpontban javasolt a stúdió foglalása? Hétvégén a kora délutáni órákig ajánlom, 15:00-16:00 óráig még van elegendő természetes fényünk, így legtöbbször csak fix lámpás megvilágítást használok, hogy minél természetesebb fotók készülhessenek, de természetesen amennyiben a helyzet, napszak megkívánja, stúdió vakuval is dolgozok. Hétköznap a munkaidőhöz igazodva általában 16-20 óra között szoktunk fotózni, illetve a mindenkori kormányrendeletben előírt nyitva tartásig. Családfotózásnál /háromnál több személy esetén/, boudoir fotózásnál, beauty fotózásnál mindenképpen ajánlotta 2 órás időtartam.
 • Tartalmazza a csomag ár a stúdió bérlési költséget?

  A feltüntetett árak a stúdió bérlés árát nem tartalmazzák. A költségek a kiválasztott stúdió aktuális árai szerint alakulnak!

 • Ki intézi  a stúdió időpont foglalását, milyen kötelezettséggel jár ez?

  A stúdiót én foglalom, a Te nevedre. Mindenki életében előfordulnak váratlan, előre nem kalkulálható események, így előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban kerül lemondásra a fotózás, és ha 48 h-n belül mondják le a foglalást, a stúdiónak megtérítendő a stúdió bérlési költsége, ez minden stúdió szabályzatában benne van! Így, amennyiben Te mondod vissza a stúdió szabályzatában szereplő határidőn túl a fotózást, a stúdió bérlet költségét neked fogja számlázni az adott szolgáltató. Sajnos párszor már előfordult, hogy nekem kellett lemondás miatt kifizetnem ezt a költséget, önhibámon kívül, ezért döntöttem ezen módszer bevezetésére.

 • A nyers képeket mi válogatjuk le?

  A megrendelő számára megküldött képek számát az kiválasztott csomag tartalmazza. Csakis a jól sikerült megszerkesztett képeket adom át, a csomagban szereplő darabszámot garantálva! Nyers RAW képeket nem adok át! Félkész terméket nem adok ki a kezeim közül. A nyers képek még nem testesítik meg azt a művészi látásmódot, amit fotósként képviselek. A nyers képek (amiket nem szerkesztek meg) a későbbiekben törlésre kerülnek.

 • Milyen formátumban, és milyen módon kapjuk meg a képeket?

  Nagy felbontású szerkesztett JPG képeket kaptok. A  szerkesztett képeket minőségükből eredendően, vászonképként, vagy nagyobb fénykép méretben is tudjátok kérni, tőlem, ennek ára mérettől és típustól függ. A választott csomagban szereplő módon, a szerződésben megadott e-mail címre küldöm digitális formában, egy számodra készített privát galériából töltheted le. A galéria a  link elküldését követő 1 hétig áll a rendelkezésedre utána törlésre kerül. Esküvő esetén alapból, illetve felár ellenében az összes csomaghoz pendrive-on. A megszerkesztett fotókat egy saját külső adathordozón tárolom, amennyiben a későbbiekben szükséged lenne rájuk, mert törlődtek vagy elvesztek stb.,  díjmentesen biztosítom a számodra.

 • A kész képek mindenképp publikálásra kerülnek?

  Természetesen nem! Engedély nélkül senki képét nem teszem fel sehova. A hatályos személyiségjogi jogszabályoknak megfelelően, a fotózás napján, a fotózáshoz szükséges beleegyező nyilatkozatot írunk alá. A nyilatkozat megtalálható: HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

 • Mi a teendő ha nem találtam megfelelő csomagot az elképzeléseimhez?A csomagok, tipikus megrendelési igények alapján lettek megalkotva, de természetesen van mód egyedi ötleteid megvalósításához! Kérlek keress elérhetőségeimen és megbeszéljük a részleteket! KAPCSOLAT: KLIKK IDE!
 • Mi a teendő ha szeretnék fodrászt, körmöst vagy sminkest, de a csomag nem tartalmazza?

  Fodrászt, körmöst, sminkest igény esetén bármely csomaghoz kérhettek, áregyeztetéssel.

 • A csomag tartalmazza a kiszállás kötségét? A III. kerület és 15 km-es vonzáskörzetén belül a kiszállás díjtalan, minden más esetben 80,-Ft/ km díjat számolok fel, a székhelytől számítva.

Ha képeim felkeltették az érdeklődésedet, akkor itt könnyedén felveheted a kapcsolatot velem:

Minden jog fenntartva! A honlapon szereplő összes kép, grafika, szöveg, hang, videó és animációs adatállomány a szerzői jogi törvény, valamint a szabályozó törvények hatálya alá tartoznak! Tilos ezek másolása, módosítása vagy felhasználása más elektronikus vagy nyomtatott formában Major Krisztián kifejezett hozzájárulása nélkül!
A feltüntetett márkanevek és típusjelzések a bejegyzett tulajdonosaiké, az oldalon kizárólag a könnyebb azonosíthatóság céljából kerültek feltüntetésre!
Az árváltozás jogát fenntartom! A termékeket illusztráló fotók tájékoztató jellegűek!

Tudnivalók a fotózásokról

#fotó #fotózás #gyermekfotó #gyermekfotózás #családfotó #családfotózás #jegyesfotó #jegyesfotózás #párosfotózás #beauty #fashion #babaváró #babavárófotózás #riportfotó #riportfotózás #fotóriport #kreatívfotózás #zenekarfotózás