Gyermekfotózás

Az egyik kedvenc területem fotográfusként a gyermekfotózás.
A gyermekfotózás sokszor nem egyszerű. A kicsiknek nem mondhatom meg hogyan pózoljanak, miképp viselkedjenek. Fel kell vennem velük a ritmust, a bizalmukba kell férkőznöm, hogy fel tudjanak szabadulni, ne érezzék feszélyezve magukat. Ehhez szoktam a fotózásra buborékfújót is vinni, gyakorló apukaként van tapasztalatom a gyermekekkel, általában nagyon hamar vidám hangulat lesz a fotózások alkalmával. A gyerekek szeretnek pózolni és imádják, ha fotózzák őket. Gyorsan változnak, az egyik évben rengeteget nőnek, máskor pedig sokat komolyodnak, változnak a vonásaik, gesztusaik. Egy gyermek a növekedése folyamán minden nap újdonságokat hoz. Hiszen a síró, alvó csecsemőből totyogó, szaladgáló, beszélő kisgyerekké válik. Fejlődésük boldogsággal tölti el a szülőket. Érdemes megörökíteni nagyszülőknek, szülőknek, és nem utolsó sorban gyermekünk részére is ezt az életszakaszt.
A fotózások minden esetben egy előzetes egyeztetéssel kezdődnek, közös ötleteléssel, ilyenkor átbeszéljük a Ti elképzeléseiteket, segítek az ízléseteknek és a fotózás hangulatának megfelelő helyszín kiválasztásában. Valamint egyeztetünk mindent, ami a koncepció része lesz: ruházat, smink, haj, napszak, stb. Napsütéses időben javasolt a délutáni órákat megcélozni, mivel a nap kemény fénye ilyenkor már kevésbé érvényesül. Gyermekfotózáskor fontos szem előtt tartani a gyermek napi rutinját, étkezési és alvási szokásait, időpontjait. A napszak kiválasztásában nagy szerepet játszik a fotózás helyszíne is. Elképzeléseidnek megfelelően tudok ajánlani napszakot de akár helyszínt is. Hétvégén a kora délutáni órákig ajánlom, 15:00-16:00 óráig még van elegendő természetes fényünk, így legtöbbször csak fix lámpás megvilágítást használok, hogy minél természetesebb fotók készülhessenek, de természetesen amennyiben a helyzet, napszak megkívánja, stúdió vakuval is dolgozok. Hétköznap a munkaidőhöz igazodva általában 16-20 óra között szoktunk fotózni. Családfotózásnál /háromnál több személy esetén/, boudoir fotózásnál, beauty fotózásnál mindenképpen ajánlotta 2 órás időtartam.
Család és gyermekfotózások az igényeitek  és évszak szerint lehetnek szabadtéren és stúdióban is, csomagajánlataimat megtaláljátok az alábbi linken:
https://majorkrisztian.hu/fotozas-csomagok/
Vélemények a fotózásokról:
https://majorkrisztian.hu/fotoimrol-mondtak/

Remélem hamarosan személyesen is találkozunk és együtt örökítjük meg a pillanataitokat!