Mit jelent a nyer és a retusált kép?
  • Nyers kép:
    Az általam használt profi fényképezőgépben természetesen lehetőség van arra, hogy nyers (raw) formátumban fotózzak. Mint más fotósok én is, raw formátumban fotózok. Ennek az az oka, hogy ebben a formátumban minden információ benne van, és ha bármilyen módosítást végzünk rajta, akkor információvesztés nélkül megtehetjük. Viszont ez a formátum egy digitális negatívnak minősül, ahol nincs beállítva a fotóban a fényerő, a szín, a kontraszt és még sok minden más, ami egy fotót fotóvá tesz!
  • Retusált kép:
    A retusálás a kontraszt és a színek beállítását, vágást, foglalja magában, illetve tartalmazza az arcbőr retusálását és a képre nem illő dolgok eltüntetését is. Mindazt oly módon ami a művészi látásmódomat képviseli.
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
NyersRetusált
  • A nyers képeket én válogatom le:

A képeket én válogatom le. Csakis a jól sikerült, megszerkesztett képeket adom át, a kiválasztott csomagban szereplő darabszámot garantálva! A nyers, RAW képeket nem adom át! Félkész terméket nem adok ki a kezeim közül, ugyanis a nyers képek még nem testesítik meg azt a művészi látásmódot, amit fotósként képviselek. A nem megszerkesztett nyers képek törlésre kerülnek.

„De én akkor is kérem a rólam-rólunk készült összes képet”

Semmi akadálya nincs annak, hogy a fotócsomagban lévő képmennyiségen felül vásárolj képeket. Retusálva, Jpeg formátumban külön díj ellenében, ahogy az a csomagok leírásában is szerepel. Nálam is van arra lehetőség, hogy az értékelhetőnek vélt képekből, kiválaszthatod a csomagban garantált képeken felül mely fotókat retusáljam. Ezeket Drive galériában küldöm neked, már nem nyers képek, minimális utómunka van rajtuk, hogy legalább a színek, fény-árnyék, kontraszt stb. a helyükön legyenek, de kis felbontású „index” képek.

  • Milyen formátumban, és milyen módon adom át a képeket:

Nagy felbontású, retusált JPG képeket adok át. A  retusált-szerkesztett képeket minőségükből eredően nagyobb méretű fénykép, vászonkép, vagy poszter méretben is meg lehet rendelni, melynek ára mérettől és típustól függ. A képek digitális formában, a nyilatkozatban megadott e-mail címre kerülnek megküldésre, ahonnan egy, a számodra készített privát galériából letölthetők. A galéria, a link elküldését követő 1 hétig áll a rendelkezésre, mely ezt követően törlésre kerül. Esküvő esetén alapból, illetve felár ellenében az összes csomaghoz pendrive-on is kérhetőek a képek. A megszerkesztett fotókat egy saját külső adathordozón tárolom. Amennyiben a későbbiekben szükség lenne rájuk, mert véletlenül törlődtek vagy elvesztek, stb., díjmentesen tudom biztosítani.
Facebook csoportokban gyakori téma, hogy egy fotósnak át kell adni vagy nem kell átadni a fotózás során készül nyers képeit.
Én nem adom át őket és nem is megvásárolhatóak. A szerzői jog szerint a kép a fotós tulajdona, függetlenül attól, hogy ki van a képeken, a nyers képek a fotós szellemi terméke, nem köteles őket átadni.

Fotózásról több infó:
https://majorkrisztian.hu/tudnivalok-a-fotozasokrol/

Ha képeim felkeltették az érdeklődésedet, akkor itt könnyedén felveheted a kapcsolatot velem:

Minden jog fenntartva! A honlapon szereplő összes kép, grafika, szöveg, hang, videó és animációs adatállomány a szerzői jogi törvény, valamint a szabályozó törvények hatálya alá tartoznak! Tilos ezek másolása, módosítása vagy felhasználása más elektronikus vagy nyomtatott formában Major Krisztián kifejezett hozzájárulása nélkül!
A feltüntetett márkanevek és típusjelzések a bejegyzett tulajdonosaiké, az oldalon kizárólag a könnyebb azonosíthatóság céljából kerültek feltüntetésre!
Az árváltozás jogát fenntartom! A termékeket illusztráló fotók tájékoztató jellegűek!
A weboldalon feltüntetett árak, információk és egyéb tájékoztatások nem minősülnek ajánlattételnek, illetve nem minősülnek Major Krisztián részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. Ezek szerepe csupán felhívás ajánlattételre.

©️ Major Krisztián