Az 1993-ban Kovács Gyula emlékkoncerttel induló dobosgálák mára hagyományt teremtettek, és a Dobmúzeummal együtt Cegléd védjegyévé váltak. A jubileumi alkalmat az elegáns gálaműsor mellett különféle kísérő rendezvények színesítették.
Kármán Sándor az első Dobos Gálát 1993-ban rendezte Kovács Gyula, egykori tanára emlékére. A nyolc és fél órás koncerten 49 művész lépett fel, köztük 19 dobos. Második alkalommal a rendezvény már felvette a Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála nevet, de a cél fennmaradt, bemutatni a nagy dobos elődök példamutatását, szorgalmát, hitét és továbbadni az új generációnak. Azóta szinte minden évben megrendezik, egyre több magyar fellépő játszik és mindig van egy külföldi dobos sztár is. A gála délutánján a vendégek megtekintik a Dobmúzeumot, a sportcsarnok küzdőterén ilyenkor kiállítások is láthatóak a kapcsolódó művészeti ágakból. Kármán Sándor szenvedélyes elkötelezettsége, kutató- és gyűjtőmunkája, elhivatottsága, a zene iránti szeretete hozta létre a ceglédi Dobmúzeumot. A gyűjtemény, a több mint húszéves Ceglédi Dobos- és Ütőhangszeres Gála, sok-sok kiállítás, barátságok, kapcsolatok a hangszergyárakkal és műhelyekkel, mind a hazai szakmai élet és a nemzetközi jazzvilág zarándokhelyévé tette ezt a helyet. Így a ceglédi Dobmúzeum és a Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála egyedülálló nemcsak Cegléd, de az ország zenei életében is.

25. jubileumi Dobosgála

Cegléd, Kossuth Művelődési Központ – 2021. OKTÓBER 9.

Minden jog fenntartva! A honlapon szereplő összes kép, grafika, szöveg, hang, videó és animációs adatállomány a szerzői jogi törvény, valamint a szabályozó törvények hatálya alá tartoznak! Tilos ezek másolása, módosítása vagy felhasználása más elektronikus vagy nyomtatott formában Major Krisztián kifejezett hozzájárulása nélkül!
A feltüntetett márkanevek és típusjelzések a bejegyzett tulajdonosaiké, az oldalon kizárólag a könnyebb azonosíthatóság céljából kerültek feltüntetésre!

©️ Major Krisztián